5 voordelen van een digitaal personeelsblad

25 september 2015Charlotte Jonnedigitale magazines, e-communicatie, e-publishing
personeelsblad

Communiceren met je klanten en leveranciers is een topprioriteit. Geen inspanning is te groot als het om je bedrijfsimago gaat. Maar doe je als hr-manager hetzelfde voor je medewerkers? Leg ze in de watten en ze worden de beste ambassadeurs van je bedrijf!

Een personeelsblad is altijd een goed idee. Het is een belangrijk onderdeel van je communicatiestrategie. Een personeelsblad schept een wij-gevoel. Mensen voelen zich erdoor betrokken en dat vinden ze belangrijk. Bovendien hou je op die manier iedereen op de hoogte van het reilen en zeilen binnen je bedrijf. Waarom kiezen voor een digitale versie? De voornaamste voordelen op een rijtje.

1. Altijd en overal

Vanaf nu krijgen je medewerkers je personeelsblad waar en wanneer ze willen. Het blad lezen is nog maar het begin! Digitaal kunnen ze zo veel meer dan op papier. Op hun smartphone op de trein inschrijven voor die opleiding volgende week? Op café het nieuwe bedrijfsfilmpje tonen aan hun vrienden? Het kan allemaal.

2. De ideale combinatie van tekst en beeld

Een digitaal personeelsblad is een ideale mix van tekst en kwaliteitsvolle beelden. Gebruik foto’s en filmpjes om je boodschap over te brengen, zo blijft ze langer hangen. Heb je geen inspiratie? Dat is geen probleem. Onze redacteurs schrijven met plezier boeiende artikels en onze grafische afdeling zoekt er de juiste beelden bij. Ook de vertaling nemen we graag voor onze rekening. Zo ben je zeker dat je boodschap je doelpubliek bereikt.

3. Eindeloze mogelijkheden

Speel kort op de bal. De foto’s van het personeelsfeest van gisteren staan in een vingerknip in het personeelsblad van vandaag. Binnenkort een teambuilding of een opleiding? Voeg gewoon een formuliertje toe en je personeel is zo ingeschreven.
Bovendien kan je het magazine of een aparte rubriek makkelijk delen op sociale media. Ideaal om je bedrijf in de kijker te zetten!

4. Tevreden collega’s

Heeft het team er een nieuwe aanwinst bij of gaat er iemand met pensioen? Wil je een collega in de bloemetjes zetten? Een mooi verhaal brengen met een pakkend beeld erbij? Organiseer een poll over nieuwe snacks in de automaat. Of misschien heeft een van je medewerkers over alles een mening die uitstekend in een column past. In een digitaal magazine kan iedereen z’n zegje doen. Zo betrek je je medewerkers bij je bedrijf en voelen ze zich gewaardeerd, want hun mening telt. Bovendien leren ze mekaar via het personeelsblad op een andere manier kennen en creëren ze nieuwe banden. Top voor de sfeer en een prestatieboost voor iedereen!

Wij stellen je een totaalconcept voor met rubrieken op maat van jouw bedrijf. We bewerken jouw foto’s of sturen een fotograaf jullie richting uit voor de perfecte teamfoto bij een leuk artikel. We lezen de teksten van je medewerkers een laatste keer na of we herwerken ze volledig, dat kies je helemaal zelf. We maken grafieken of illustraties om jouw boodschap kracht bij te zetten. Vorm én inhoud op maat, dus!

Bovendien brengen we regelmatig een nieuwe editie uit om een buzz te creëren. Je medewerkers kunnen vast niet tot het volgende nummer wachten!

5. Meten is weten

Als kers op de taart zie je wie je magazine heeft geopend. Je weet dus precies wie je bereikt en welke rubrieken het meeste succes hebben. Je ziet ook wanneer je medewerkers het blad lezen en dus wanneer je je personeelsblad het best verstuurt.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Met ons digitaal personeelsblad kan je alle kanten op. Wil je weten hoe het jouwe eruit kan zien? Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op!