Relax! Wij hebben alles onder controle …

15 november 2017IBIS communicationscommunicatiestrategieën, contentcreatie, contentmanagement, copywriting
Dame ontspant in zetel

Toen de bouw- en renovatieonderneming b+ bij IBIS communications kwam aankloppen met de vraag om haar website in het Frans te herschrijven, was ze meteen aan het juiste adres. Doel van de missie: de algemene diensten en diensten op maat voorstellen aan mensen die van uitzonderlijke bouwprojecten houden. Ze moesten er geen tekeningetje bij maken voor onze copywriter, die een passie heeft voor architectuur.

Voorbereidende fase

Ontmoeting met de klant om te peilen naar zijn verwachtingen. Het Aarschotse bedrijf b+ wilde voornamelijk zijn naambekendheid in Franstalig België vergroten. Zijn website bestond al gedeeltelijk in het Frans, maar het exclusieve karakter van zijn realisaties vroeg om content met wat meer body. Zijn algemene diensten en diensten op maat moesten ook meer in de kijker gezet worden. IBIS communications en b+ kwamen al snel tot de conclusie dat ze helemaal op dezelfde golflengte zaten …

Ruwbouw

Eerst verstevigde onze copywriter de baseline ‘Bouwen zonder zorgen’. Het bouwvallige “Bâtir sans soucis” maakte plaats voor “Détendez-vous, on s’occupe de tout”. Een belofte die ze haarfijn toelichtte in een volkomen nieuwe, korte maar krachtige tekst. Want wie zijn project aan b+ toevertrouwt, heeft vaak geen tijd om zelf alle werkzaamheden op te volgen. Laat staan dus dat ze tijd hebben om informatie uit ellenlange teksten op te graven. De klanten van IBIS communications zullen zich daar wel in herkennen.

Afwerking

De talloze foto’s van projectrealisaties op de website bplus.com brengen je meteen in vervoering. Eigenlijk spreken ze voor zich. Maar toch prikkelen ze je nieuwsgierigheid zodanig dat je meer over deze droomvilla’s wilt te weten komen. Hier kwam onze copywriter met al haar expertise aan bod. Haar doel? De savoir-faire van b+ in de kijker zetten met informatieve content die de fraaie foto’s perfect aanvult.

Oplevering van de werken

We leverden onze opdracht perfect op tijd af. Onze Franstalige contactpersoon bij b+ stelde geen enkel verborgen gebrek vast en aanvaardde zonder voorbehoud de “oplevering van de werken”.

Heeft je communicatie ook een make-over nodig? Dat komt goed uit! Onze copywriters zijn echte vaklui! En het grafische ontwerp? Daarvoor hebben onze studiomedewerkers alles in huis.